FILIALA JUDEȚEANĂ MEHEDINȚI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Adunarea generală din vară a Asociației Comunelor din România

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Adunarea generală din vară a Asociației Comunelor din România

4 iulie 2024

În 1997, la inițiativa câtorva primari vizionari, lua ființă Asociația Comunelor din România. De la o mână de membri fondatori, astăzi ACoR a ajuns să reprezinte peste 2.200 de comune și să fie cea mai puternică voce a administrației publice locale din România; sunt nenumărate inițiativele legislative prin care Asociația a reușit să construiască o mai bună și mai coerentă arhitectură instituțională locală, să lărgească prerogativele autorităților publice locale și, nu de puține ori, să stopeze intențiile agresive de ingerință a centralului în treburile primăriilor. Desigur, nu tot ceea ce și-a propus Asociația a și reușit – este nevoie de multă răbdare și de abilitate în această continuă bătălie dar, piatră cu piatră, ACoR construiește o temelie solidă pentru spațiul rural. Asociația Comunelor din România a fost declarată ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 156 din 13 februarie 2008 și este membră în multe și prestigioase organisme europene și internaționale: UCLG – Organizația Mondială a Orașelor și Administrațiilor Locale Unite, Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), Comitetul European al Regiunilor, Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa – Camera Puterilor Locale, Rețeaua Asociațiilor de Autorități Locale din sud-est-ul Europei (NALAS); de asemenea, este partener cu Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) și cu Asociația Chineză de Prietenie Internațională a Orașelor (CIFCA). Este de remarcat că toți Președinții României și Prim-Miniștrii în funcție au fost oaspeții Adunărilor Generale organizate la București.

Pentru a marca acest moment important din istoria sa, Asociația a decis organizarea unei Adunări Generale extraordinare, cu caracter festiv, în perioada 04-11 iulie 2022; evenimentul se va desfășura în stațiunea Jupiter, județul Constanța și au fost asigurate nu mai puțin de 440 de locuri, pentru o cât mai largă reprezentare a comunelor membre; la lucrări sunt invitate o serie de personalități politice și culturale iar programul va fi unul dens, cu multiple întâlniri, ateliere, seri de concert; se vor înmâna distincțiile Asociației Comunelor din România precum și trofeele pentru primarii cu 8, 7, 6, și 5 mandate în fruntea comunităților locale. Organizarea evenimentului este asigurată de către Faxmedia Consulting.

Detalii organizatorice suplimentare și fișa de înscriere sunt disponibile la cerere, la office@faxmedia.ro sau la 0372 032 313 (centrala). Termenul de înscriere este 30 aprilie, după această dată nemaifiind asigurată cazarea.

Până în momentul de față avem ca reprezentanți din județul Mehedinți următoarele comunele: Breznița-Ocol, Malovăț, Șișești și Șovarna.

Link sursă: https://www.faxmedia.ro/incep-inscrierile-pentru-adunarea-generala-extraordinara-aniversara/

Detalii

Dată:
4 iulie 2024
Eveniment Category:

Organizator

Faxmedia Consulting

Loc de desfășurare

Hotel Delta, Hotel Poseidon
Jupiter, Constanța Romania + Hartă Google